ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι
Το Δ.Σ. του συλλόγου,  στις 3/11/2008, αποφάσισε:

1. τη συμμετοχή του συλλόγου στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 6/11/2008. Συγκέντρωση στις 12.00 στα Προπύλαια.
2.τη σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης την Τετάρτη 12/11/2008, στις 13.00 στοΑμφιθέατρο Βιολογικού, με θέμα τη συμμετοχή του συλλόγου στις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η ΠΟΣΔΕΠ. 

Η πρόεδρος                                               Η γραμματέας
Ν. Σιαφάκα                                                Ρ. Πολυμένη

 

 
Δελτίο Τύπου ΠΟΣΔΕΠ 15-11-07 PDF Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Administrator   
23.03.07

ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ 

Οι διεκδικήσεις μας συνοψίζουν την πρόταση του κινήματος των πανεπιστημιακών για την Ανώτατη Εκπαίδευση και αντιπαρατίθενται στην πολιτική που  εφαρμόστηκε στην ανώτατη εκπαίδευση από τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων στη χώρα μας.

Το πανεπιστημιακό κίνημα σε συντονισμό με το κίνημα παιδείας ευρύτερα πέτυχε να κάνει την παιδεία θέμα της κεντρικής πολιτικής και να αποτρέψει την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, την οποία σχεδίαζε η κυβέρνηση, σε σύμπνοια με την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αναθεώρηση που έχει στόχο την κατάργηση της δωρεάν δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης και τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Πέτυχε επίσης με τον αγώνα και το λόγο του να απονομιμοποιήσει στη συνείδηση της πανεπιστημιακής κοινότητας και της κοινωνίας τη ‘μεταρρύθμιση’ της ανώτατης εκπαίδευσης που προωθεί η κυβέρνηση με τα νομοθετήματα που επιβάλλει.

Αγωνιζόμαστε να αποτραπεί η αντιδραστική αναδιάρθρωση που προωθεί η  κυβέρνηση (‘Διαδικασία Μπολόνια’, ‘Ευρωπαϊκός Χώρος Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας’) με την ισοπέδωση, την υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης και της έρευνας προς όφελος των επιχειρήσεων, αναδιάρθρωση την οποία έχει απορρίψει συνολικά το πανεπιστημιακό κίνημα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για το πανεπιστήμιο που διεκδικούμε, για να μην αναθεωρηθεί οριστικά το άρθρο 16 του Συντάγματος, για να μην εφαρμοστεί η οδηγία 36/2005 της Ευρωπαϊκής Ένωσης που οδηγεί στην κατεδάφιση του δημόσιου πανεπιστημιακού συστήματος και στην ουσιαστική κατάργηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων, αλλά και για να απαγορευτεί η λειτουργία των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών, ώστε να πάψει η διαιώνιση του προβλήματος που δημιούργησε η πολιτική που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις τις τελευταίες δεκαετίες.
 

Τελευταία ανανέωση ( 20.11.07 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
© 2020 Σύλλογος Διδασκόντων Σχολής Θετικών Επιστημών Παν. Αθηνών
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.